Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Talip Asil, ailesinin yönlendirmesiyle başladığı doktorlukta, hastalara umut oluyor.
Mesleğe başlamadan önce tereddütleri olduğunu belirten Asil, insanlara umut olmanın verdiği anlamın tüm tereddütlerinin yerini derin bir adanmışlığa bıraktığını söyledi.
Unutamadığı anılarından bahseden Asil, sağ kolu ve bacağı tutmayan, konuşamayan bir hastanın, anjiyodan sonra konuşmaya ve yürümeye başlamasını örnek gösterdi. Bir hemşirenin, yoğun bakımda kendisinden etkilendiği için bu mesleği seçtiğini söylemesinin de kendisini çok etkilediğini belirtti.
18 yaşında felç geçiren ve tedavi sonrası üniversite sınavına girerek sonuç belgesini kendisine gönderen bir hastanın hikayesini paylaşan Asil, bu geri dönüşlerin mesleki motivasyonunun en kıymetli karşılığı olduğunu ifade etti.
Yaklaşık 25 yıldır nöroloji uzmanı olarak görev yapan Asil, inme hastaları için geçmişte neredeyse hiçbir şey yapılamazken, bugün ilaçlar ve anjiyo yöntemiyle beynin tıkanan damarlarındaki pıhtıları çıkarmak mümkün olduğunu ve hastalar için bir ümit olduğunu belirtti.
Yoğun ve stresli çalışma temposuna rağmen mesleğini tutkuyla sürdürdüğünü belirten Asil, masadan kalkan, sağ tarafı tutmayıp konuşamayan bir insanın yürümesinin, yaşayabileceği en büyük mutluluk olduğunu söyledi.
Genç doktor adaylarına doktorluğun sadece para kazanmak için değil, bir yaşam biçimi olduğunu, gece gündüz demeden çalışmayı gerektirdiğini ancak karşılığında elde edilen ruhani duygunun benzersiz olduğunu tavsiye etti.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.